Αναβάθμιση μηχανής ποιοτικού ελέγχου blister

Οι αστοχίες στον ποιοτικό έλεγχο των blister αποτελούν μείζον ζήτημα για τα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς λάθη στον αριθμό, στο μέγεθος ή στο είδος των χαπιών μπορούν να οδηγήσουν σε καταγγελίες από τους καταναλωτές ή σε επιστροφές παραγγελιών από τους πελάτες.

Η λύση βρίσκεται στη χρήση βιομηχανικών καμερών σε εφαρμογές ποιοτικού ελέγχου, οι οποίες ελέγχουν αν τα blister έχουν συμπληρωθεί σωστά. Τέτοιου είδους εφαρμογές, ελέγχουν τη θέση και την κατάσταση των χαπιών και σε περίπτωση σφάλματος, δίνουν σήμα για την απόρριψη της ελαττωματικής συσκευασίας.

O πελάτης, μία φαρμακευτική επιχείρηση, επικεντρωμένη στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία μας, με σκοπό να αναβαθμίσει το μέρος της μηχανής που κάνει τον ποιοτικό έλεγχο στα blister των χαπιών.

Η ανάγκη

Η μηχανή του πελάτη διέθετε από τον κατασκευαστή ένα σύστημα ποιοτικού ελέγχου με κάμερα και το αντίστοιχο λογισμικό, το οποίο όμως δεν έδινε αξιόπιστα αποτελέσματα, με συνέπεια είτε να απορρίπτει κανονικά προϊόντα είτε να μην απορρίπτει τα ελαττωματικά.
Παράλληλα, ο πελάτης δεν κατάφερε να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη όταν προέκυψε πρόσθετη ανάγκη για αύξηση των επιπέδων ποιοτικού ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα, η αρχική λειτουργία της μηχανής αφορούσε έλεγχο για την παρουσία χαπιών ενός συγκεκριμένου χρώματος μέσα στο blister, ενώ παράλληλα γινόταν έλεγχος του μεγέθους των χαπιών αυτών.
Στην πορεία δημιουργήθηκε μια νέα ανάγκη για επιπλέον έλεγχο, σε σχέση με τη χρωματική διαφοροποίηση των χαπιών (παρουσία περισσότερων από ένα χρωμάτων ανά blister).

Η λύση

Σύμφωνα με το budget και τις απαιτήσεις της εφαρμογής του πελάτη και κατόπιν σχετικής μελέτης από το τεχνικό τμήμα, η ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ έδωσε πρόταση η οποία περιελάμβανε μελέτη, προγραμματισμό και εκπαίδευση στη λειτουργία των εξής υλικών:

Αποτέλεσμα

Με την ολοκλήρωση του προγραμματισμού από την εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας, ο πελάτης ήταν πλέον σε θέση να κάνει εύκολα την εγκατάσταση.

Το τελικό αποτέλεσμα της λύσης ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του, καθώς πλέον διέθετε ποιοτικό έλεγχο 5 επιπέδων στην μηχανή του:

  • Στίγμα σε χάπι
  • Απώλεια χαπιού
  • Σπασμένο χάπι ή έλλειψη τμήματος αυτού (μέγεθος)
  • Αναγνώριση χρώματος χαπιού
  • Ρωγμές σε χάπι

Εκτός δηλαδή από την ικανοποίηση του πρωταρχικού αιτήματος του πελάτη, η πρότασή μας κατάφερε να του προσφέρει 2 επιπλέον επίπεδα ελέγχου αναβαθμίζοντας πλήρως τον ποιοτικό έλεγχο της μηχανής του.

Επιπλέον οφέλη

Η λύση που προτείναμε ήταν εύκολη στην εγκατάσταση, τη χρήση και τη συντήρηση. Επιπλέον, όταν οι συσκευασίες αλλάζουν, δεν απαιτείται εκ νέου παραμετροποίηση του συστήματος, οπότε μπορούν να δουλεύουν στη μηχανή διαφορετικά format χαπιών (διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικές ποσότητες ανα blister).

Τέλος, ο πελάτης γνωρίζει ότι μπορεί να βασίζεται στην τεχνογνωσία της ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ, οπότε ακόμα και σε περίπτωση προβλήματος θα έχει άμεση τεχνική υποστήριξη χωρίς να ρισκάρει μεγάλες περιόδους σταματήματος της παραγωγής του.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναβαθμίσετε και τα δικά σας μηχανήματα με τα κατάλληλα υλικά και την τεχνογνωσία που διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μελετήσουμε από κοινού την καλύτερη εναλλακτική σύμφωνα με τις ανάγκες σας.