Σεμινάριο Α’ βοηθειών

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών 2023

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και για 2η συνεχόμενη χρονιά, η KSA KAΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΕ εξασφάλισε για τους εργαζόμενους της δωρεάν σεμινάριο Α’ βοηθειών, από το οποίο αποκόμισαν χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις για εφαρμογή στο χώρο εργασίας, στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε έκτακτες περιστάσεις της καθημερινότητας.

Ο κος Παναγιώτης Πατσαούρας (Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος στη ΜΕΘ του Γ.Ν. «Ασκληπίειο» Βούλας, μέλος και Eκπαιδευτής πρώτων βοηθειών στην RSF Hellas, στην Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (EEEΠΦ) και στον Aνθρωπιστικό Oργανισμό Kids Save Lives) ήταν ο εισηγητής του σεμιναρίου το οποιο πραγματοποιηθηκε σε 2 μέρη: σύντομη, επαναληπτική παρουσίαση για τους εργαζόμενους που το είχαν παρακολουθήσει πέρυσι και αναλυτική, 3ωρη παρουσίαση, για τους νέους εργαζόμενους που προστεθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας τους τελευταίους μήνες.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν αναλυτικές οδηγίες και ενημερώθηκαν πλήρως για παραδείγματα περιστατικών στα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν καθοριστικά με χρήση α’ βοηθειών όπως : περιπτώσεις ανακοπής (ενηλίκων/παίδων), επιληψίας, τραύματος, πνιγμού, πνιγμονής και άλλες συχνές παθολογικές καταστάσεις που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν θωρακικές συμπιέσεις σε προπλάσματα/κούκλες σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να βιώσουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ ενημερώθηκαν για την χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή όταν αυτός είναι διαθέσιμος.